Як налаштувати 2 Huawei WS319 в режимі WDS (repeater)

Тема в разделе "Настройка роутера, выбор и отзывы", создана пользователем kutaos, 9 мар 2015.


    1. kutaos

      kutaos

      Регистрация:
      30 окт 2010
      Сообщения:
      2
      Симпатии:
      0
      Маю 2 роутера Huawei WS319 віж Київстар. Так вийшло що 1 роутер не може покрити всю квартиру Wi-Fi сигналом. Роутери Huawei WS319 мають режим WDS, який теоретично має розширювати wi-fi мережу, але надаль всі мої спроби налаштувати ці 2 роутери в режимі WDS були марними. При спробі підєднатися до роутера-репітера, мене перекидує на сторінку налаштувань роутера з помилкою, що мережевий аабель не підключено, але ж саме для цього і є WDS щоб розширити мережу не по мережевому кабелю, а по Wi-Fi.

      У когось була така ситуація? У когось вийшло налагтувати ці 2 роутера в режимі WDS?
      --- Добавлено, 9 мар 2015, Дата поста: 9 мар 2015 ---
      image.jpg
       
    2. DmitryAVET

      DmitryAVET Модератор Команда форума

      Регистрация:
      18 дек 2011
      Сообщения:
      3.734
      Симпатии:
      1.135
      Адрес:
      http://weblance.com.ua
      Город:
      Зимбабве
      Скріншоти налаштувань в студію.

      Не знаю, як там на Huawei, але на інших приблизно так:

      Головний роутер:
      ІР 192.168.0.1
      DHCP Server: включений
      Діапазон DHCP: 192.168.0.3-192.168.0.50 (наприклад)
      WDS: включено, прописаний MAC іншої точки доступу

      Допоміжна точка доступу:
      IP 192.168.0.2
      DHCP Server: вимкнений
      Додаткові налаштування: в якості шлюза і DNS вказати 192.168.0.1
      Режим роботи: Acess point
      WDS: включено, прописаний MAC головного роутера

      Налаштування WiFi:
      - однаковий SSID
      - однаковий пароль
      - однаковий стандарт (бажано 802.11 only)
      - однаковий захист (бажано WPA2-PSK з шифруванням AES)
      - канал/частота або однакова або різна (залежить від моделі роутера)

      Другий варіант реалізації - додаткову точку доступу перевести в режим WISP (Wireless Internet service provider), коли вона буде отримувати інтернет з першого роутера.
      DHCP Server - незалежні, ІР не мають пересікатися чи дублюватися. Краще взагалі різні підмережі зробити. Якщо робите різні підмережі, наприклад 192.168.1.Х і 192.168.2.Х, не забудьте на обох встановити маску 255.255.192.0 замість 255.255.255.0, якщо хочете, аби пристрої всередині мережі бачили один одного (наприклад 2 ПК). WiFi: різні канали, різні SSID.

      Але при такому варінаті реалізації у вас не буде безшовного роумінгу (WDS).
       
      Последнее редактирование: 9 мар 2015
    3. Unf0rgiven

      Unf0rgiven Модератор Команда форума

      Регистрация:
      23 фев 2011
      Сообщения:
      2.490
      Симпатии:
      974
      Город:
      Бердянск
      kutaos, Вас не лякає що у режимі WDS швидкість падає як мінімум вдвічі, а на цих дохлих роутерах може і ще більше. Може є сенс спробувати один нормальний роутер, а ці комусь продати чи подарувати?
       
    4. dj hoodo

      dj hoodo

      Регистрация:
      19 мар 2012
      Сообщения:
      1.282
      Симпатии:
      560
      Город:
      Харьков
      а так в целях интереса, если роутер разных производителей, то будет работать WDS? или надо одинаковые?
       
    5. kutaos

      kutaos

      Регистрация:
      30 окт 2010
      Сообщения:
      2
      Симпатии:
      0
      Скріншоти вишлю завтра. Сьогодні не в стані.
      --- Добавлено, 9 мар 2015, Дата поста: 9 мар 2015 ---
      Так, я це розумію. Саме тому хочу спробува налаштувати, так як я вже їх маю. Якщо швидкість не підійде, то куплю один дорогий роутер. Цікаво чи Apple Extreme останнього покоління мені підійде.
      --- Добавлено, 9 мар 2015 ---
      Якщо обидва роутера підтримують wds то мають працювати. Мені вчора вийшло об'єднати Huavei ws319 з Dlink DIR-615 (прошивка від dd-wrt) правда швидкість на останньому не піднімалася вище 2Mb/s, що дуже печально.
       


    6. Unf0rgiven

      Unf0rgiven Модератор Команда форума

      Регистрация:
      23 фев 2011
      Сообщения:
      2.490
      Симпатии:
      974
      Город:
      Бердянск
      На моей практике разношерстные роутеры в этом режиме поднимаются фифти-фифти. И работают как им нравится. Вообще режим называется "костыли".
       
      DmitryAVET и Rudakovskiy нравится это.
    7. DmitryAVET

      DmitryAVET Модератор Команда форума

      Регистрация:
      18 дек 2011
      Сообщения:
      3.734
      Симпатии:
      1.135
      Адрес:
      http://weblance.com.ua
      Город:
      Зимбабве
      Делал очень давно на 2х D-Link DWL-3200AP, на тот момент это было топовое решение от сабжа. Скорость 50/50, а местами и меньше + постоянные глюки.

      Нормально работает только на топовых решениях, а-ля Mikrotik mipsbe, а также роутерах с полноценным MIMO 2х2 (3x3, 4х4 и т.д.), где максимальная физическая скорость по Wi-Fi 300-450 Мбит/сек, что перекрывает WAN 100 Мбит.

      В современных условиях, в квартирных домах очень большая зашумленность каналов, поэтому глюки неизбежны. Если всё же нужен нормальный бесшовный роуминг, например в доме или офисе, - придется раскошеливаться на связку Mikrotik + AP Engenius, либо Mikrotik + Ubiquiti UniFi.
       
      Unf0rgiven нравится это.

    Поделиться этой страницей